lchfmedemma.blogg.se

Min blogg om min vardag med lchf, hypotyreos, vardagsliv och numera även träning (igen)

känns bra

Publicerad 2013-02-28 21:45:00 i Allmänt,

Godkväll i stugan!
Känns bra att ha skrivit inlägget tidigare...
Satt och gjorde en ordentig budget precis.. trots att jag är trött och borde gå en trappa upp. Det slutade med överskott (sikken tur)... Ska man bara leva efter den med haha... Gjorde även en dröm budget... där det slutade med ett överskott (efter sparande och allt) på nästan 6000 kr... Så dit ska vi... haha...

Bästa kusin Håkan var här förut och lämnade banankartonger samt lite små presenter till barnen... super snällt och tackar. Dessutom snyggaste äggkopparna.... :) Så nu kan jag rensa ur mina gamla äggkoppar till bytardagen :)

Bytardagen har hitintills fyllt nästan en hel garderob... kul.. kommer bli en stor bytardag tror jag, redan många som tackat JA!

Gick in på Lidl efter jag lämnat Simon i morse.. eller ja morse och morse... vi kom till dagis vid 10.. Bästa fröken K var helt lyrisk över vår flytt.. tillbaks till Lidl... iallafall köpte jag falukorv med endast 2 gram kolydrater per 100 gram... så i morgon blir det ugnsfalu med gratinerat blomkålsmos... mmmmmums... Sen köpte jag två brdformar för typ 18 kr styck... eh klipp svar JA... Så nu ska här bakas bröd, både LCHF och vanligt.
Tänkte faktiskt fylla den nya frysen med mat så vi ar tid över till annat när vi flyttat.. som att utforska sommarstaden Valdemarsvik...
Måste dela med mig av mitt bas kitt.... självklart ligger det i en tupperware låda... Alltid bra att ha...

flytta

Publicerad 2013-02-28 08:48:40 i

Har inte riktigt tagit mig id att blgga med alla kalas pch lyckan över flytten... vi aka nämlgen flytta...

Lyckan

Publicerad 2013-02-28 08:38:00 i Allmänt,

Har i stort sätt gått omkring i ett lyckorus sen i fredags... med några insidenter som dämpat den lyckan... Nu är jag iallafall tillbaks på banan. Jag har dessutom nu börjat minska i vikt igen... totalt 6,3 kg :)
 
Detta är vår husbekännese!
 
För att göra en 10årig historia kort.
Jijo och jag träffades för nästan 11 år sedan, i 10 års tid har vi letat mer eller mindre aktivt efter det rätta huset. Tanken har väl varit att vi ska köpa ett hus, de senaste åren har vi varit mer inriktade på att hyra ett.
När Meri började skolan la vi tankarna att flytta lite på is, men ju äldre Simon blev och ju mer tydlig hans problematik har blivit, ju mer säkra har vi varit att vi inte kan bo kvar i Norrköping.
Vi har valt att inte prata med någon om det eftersom vi vet att många inte förstår och vill klanka ner på det beslutet vi tagit. Jag tycker det är synd, för vi är så otroligt glada just nu. Dock förstår jag t.ex. min mammas oro eftersom jag är sjuk och hon har hjälpt oss, vi vet att vi inte kan få lika mycket hjälp.
I fredags tittade vi på ett hus som vi sedan tidigare bara sätt utsidan på, husets planlösning var som tagen utav en av mina fantasier och det ligger dessutom nära en lågstadieskola samt att det är relativt nära till expressbussen som tar mig till Universitetet.
Det kanske kommer vara de dagar när det blir svårt att hinna med allt, men det finns det nu med.
Jag kommer sakna vissa saker extremt mycket... Men INGA av dessa saker/personer kommer ju ändå försvinna från mitt liv.
Karin, Emmelie och de andra som står mig nära kommer jag kunna träffa endå , misstänker att jag alltid är välkommen dit, de är iallafall alltid välkomna ut till oss.Vi ar redan planerat att luncha...Jag hoppas ju även att man är så pass sociala att man träffar nya människor.
Mamma, jag förlorar inte henne för att jag flyttar och hon förlorar inte oss
Grannarna - vi har ett par redigt bra grannar, men jag anser dem som mina vänner, så dem lär jag ju inte förlora heller. Får en hel gata med nya grannar dessutom.
Altanten- Ja jag kommer sakna min altan och jag kommer inte ha kvar just den altanen.. men jag kommer ju ha balkong och uteplats ändå...
Meris bästis- se grannar
 
Finns en del saker men dessa anser jag vara det viktigaste.. Tänk att jag ska få en dröm som går i uppfyllelse :)
 
Ekonomin verkar vara mångas bekymmer... Vi är inte påväg att hamna i lyxfällan vi kommer inte heller hamna där. Själv existensen i huset mot radhuset kan bli dyrare. Den beräknade kostnaden på huset ligger på 7800, vilket vi tror är för lite. Om vi lägger på 1200 kr till så blir det 300 kr mer än vad vi betalar idag. Vi har dock valt att ta bort vissa saker som vi inte använder oss av vilket har sparat oss än så länge ca 1000 kr i månaden.
Vi kommer även att sälja husvagnen och ta oss en funderare på om vi behöver ha kvar torper. Torpet är vår semester. Dvs vi lägger 10000 kr om året på vår semester då + MAT OCH RESEKOSTNAD. Frågan är vad andra barnfamiljer lägger.. jag känner inte att jag beöver bry mig, så länge jag sätter mat på bordet till mina barn och de är glada och lyckliga.
Min resekostnad bli 90 kr dyrare än vad jag har idag.
Jijos kommer bli mer såklart, men då han bara reser (för det mesta) två gånger per vecka och han senare kan dra av det är det inte heller något vi direkt gråter blod över.
 

Naglar...

Publicerad 2013-02-22 10:52:29 i Allmänt,

Dags uppdrag var att måla nagarna...  är in te making of it...
Snart blir det att laga lite mat och sen ut på äventyr.. är så glad att det blir av.. för trodde verkligen inte det igår och kände mig bedrövlig... Lite jobbigt att Jijo och jag inte kan åka själva.. det vore det bästa... men vi har planer på hur vi ska få det att fungera ändå...
 
Idag har jag fixat med massa icke LCHF ätbart...
blivit 2 olika fluff, lemon curd och en tårtbotten... samt ett försök med cake pops. Dock kom nästan fingret med i röran så gav upp det.
 
Har lite kvar att göra... en tårtbotten, mmf och hallonmousse och lite sånt... idag kommer Meris bästis hem och hon är överlycklig, i morgon blir det pyjamas o pyssel party... med melodifestival... och på söndag.. släkt kalas...
 
KRAM

Dag 5

Publicerad 2013-02-18 18:25:43 i Allmänt,

Förstå abstinensen... Förstå hur mycket listor jag vill skriva just nu... MEN jag har överlevt... skämt osidå så går det sådär.. inga listor skrivna men det är väldigt svårt... från mina meterlånga listor varje dag.. till NOLL!
 
Vikten har varit rätt stabil nu ett tag... fortsätter med LCHF har nog dock inte varit så restriktiv som jag borde vare... det är svårt... Sötsuget är iallafall borta igen... Har som sagt även märkt att just Stevia inte tiggar mig. Det borde ju inte vara så svårt egentligen... Med tanke på hur mycket friskare jag känner mig utan kolhydrater. Myxödemet är opåvrkat så lär få leva med det.
Detta är myxödem. Dock kan jag inte ens göra som på bilden... Utan får istortsätt med hela armen...
 ..
 
Måndagsnöjet idag blir en kopp jordgubbste (bästa, men bättre ändå när Karin är här) samt plock och rensning i sovrummet... hjälp räknas detta som en lista?
 
Bästa datorn respektive surfplattan föresten?
 
 
 
 
 

Feb. 17, 2013

Publicerad 2013-02-17 21:38:20 i

Helgen har varit intensiv... o just nu har jag skallebang som älskling skulle sagt.. idag har vi varit på en apännande tripp.. ska tillbaka på lördag igen... håll tummarna..

Hann med en tur till landet oxå..
Idag firar jag 5 veckor mes lchf... grattis till mig!

Meri har varit hoa min mor hela tiden.. vilket betyder att vi har fått rått om Simon lite extra och Meri blitt bortskämd hos mormor...

Nä... dags att vila..

listmani

Publicerad 2013-02-14 13:38:38 i

1 vecka utan listor... tror ni jag pallar?
Ni som känner mig vet hur besatt jag är av listor... från och med idag fram tills nästa onsdag ska jag inte skriva några sånna... HJÄLP!


godmorgon sovmorgon

Publicerad 2013-02-13 06:15:42 i

Klockan var visst bara 5.50 när Simon tyckte att vi skulle äta frukost. Jag vet inte om jag håller med riktigt...
Trött är rätta ordet.

Idag är vi alla lediga, Meri ska kolla upp sina framtänder som hon slog i i slutrt på sommaren.
Sen ska vi till bästaste Emmelie... kollla gärna in henne http://emmelie.se...

gnällinglägg

Publicerad 2013-02-12 07:37:06 i Allmänt,

 
Just nu är jag så trött på allt...
Jag vill att det ska hända saker kring sonen... men tiden drar ut... och ju lägre tid det drar ut på tiden, ju längre tid tar det innan han (vi) får hjälp..Att Simon har resurs är det bästa som hänt på dagisfronten... men det skapar ändå en stress inombords.
 
Ny grupp i skolan vilket känns helt okej... men kan inte låta bli att uppleva mig själv som besvärlig. Jag skulle bara vilja kunna gå en vecka utan att behöva tänka på allt runt omkring. Tänk va skönt! Försöker göra det bästa av situationen ändå.
 
Har prövat att äta lite sötare saker den senaste veckan, men har samtidigt märkt att det inte fungerar.. huvudet och hela kroppen ballar ut. Alltså ska jag inte trigga kroppen med sötningsmedel heller, ett uns stevia nån gång ibland fungerar, men nu blir det en vecka utan sötningsmedel och annat som triggar sötsuget.
 
I söndags var det 4 veckor sen starten... känner mig duktig..
 
Just nu väntar jag på hantverkar som ska fixa klart golvet... dem är bara 20 minuter sena.. :S'
Innan de började igår
Just nu ser det ut såhär hemma!
Funderar på PF... nån som testat?
 
 
 

smörgåstårta

Publicerad 2013-02-09 12:07:01 i

Jag har beställt smörgåstårta till kalaset om två veckor... Dags att komma på vad det blir för tårta och vad jag ska.äta i både tårt och mat väg.. :S
Blir iallafall och klura lite....

hinner inte riktigt

Publicerad 2013-02-08 21:16:13 i

Kul att du med ville vara med Maria!

Just nu är det mycket som händer allt med Simon och med mig själv samtidigt är mina tankar ständigt hos min svägerska som har det jobbigt just nu..

hinner inte riktigt med..

Skärp dej

Publicerad 2013-02-08 08:13:26 i

Jag har ett skärp som jag aldrig förr använt... idag har jag på mig det på minsta möjluga.. det vill säga det är snart för stort.. men vad gör det om 100 år... säkert nån som blir glad på en bytardag... jag är glad över det...
Idag ska jag på kbt.. ska bli spännande..
kram

SPA, lax och schema...

Publicerad 2013-02-07 10:46:38 i Mat, SPA, Simons schema, diagnos,

Jag vill ha SPA kväll... absolut... Min lilla Kaka var oxå bra sugen på det... så nu tänker jag planera... Nån mer som vill vara med så hojta gärna till. Skulle vara trevligt om det var lite varmare dock så man kan sitta på altanen och bara mysa med nått gott att dricka efteråt... (kanske borde ta en drink, jag som inte dricker alkohol får la fixa nått alkolfritt eller från gå det för en gång skull)
 
Håller på att laga lite lunch... Hade tre fina laxbitar och tog lite rödpesta, vitpeppar och salt på... ska göra nån god sås till tänkte jag...
Borde ta tag i Simons schema... men jag tycker det är svårt.... Fick Simon själv välja så vill han ha den här bilden för tandborstning... vet inte riktigt... Nu har jag ju skaffat utskriftskort på liu så om någon har ett bra ställe att hitta bra schema bilder för barn (autism, asperger)

Belöning

Publicerad 2013-02-07 08:22:07 i Allmänt,

Kom på en belöning till mig sjäv när jag gått ner 10 kg totalt.
Tänkte gå en make up kurs...
så det är mitt nästa viktmål... 10 kg..

lyckorus

Publicerad 2013-02-05 18:29:32 i

Efter att ha haft en down igårkväll så känner jag mig mycket gladare idag. Två seminarium avklarade, fotot är inlämnat för ett andra försök. Mitt största problem idag har varit ett angenämnt sådant. Jag tappade byxorna och tröjan var oxå förstor.. så nu är det nog dags att nån har en bytardag så jag kan lämna bort lite kläder....


Minus 6,1 kg och jag är nöjd..Tack lchf!

snäll våg

Publicerad 2013-02-05 06:53:20 i

Är väldigt faschinerad över att vågen är så snäll mot mig.

Idag blir det att åka tidigare... Bilden jag lämnade in igår gick tydligen inte att läsa. så måste åka in tidigare och lämna in den, igen! Tar med mig Simpa och skriver samtidigt ut lite papper. Sen blir det förskolan och sen tillbaka till skolan för två olika seminarium. Känner mig rätt oförberedd fast jag inte borde det. Gör vi oss iordning nu så borde jag hinna läsa igenom den ena uppsatsen igen iallafall.

Ikväll ska vi testa nått nytt i köket.. Lchf kycklingpaj!

lunchen

Publicerad 2013-02-04 21:15:55 iDagens lunch.. lövbiffsrulader med 3 olika sorters ost och två såsee, ena såsen gjord på skyn, vispgrädde, trattkantareller och vitlöksost!

Bilder överallt

Publicerad 2013-02-04 08:32:38 i Allmänt,

Är redan på universitetet och hänger... Hade en bilduppgift att lämna in så var bara att fara hit, det är den som avgör vilken grupp vi hamnar i. Så nu håller jag tummar och tår för att det blir en bra och behaglig grupp.
 
Idag känner jag mig lite smått lycklig, jackan sitter lösare en vanligt :)
Dock har jag haft "krampanfall" eller nått sånt i halsen/bröstet, men finns inget som dem kan göra, så det är bara att leva med det, men sover så dåligt när det är svårt att andas. Hoppas på att det försvinner med vikten.
 
På tal om foto så blir man rätt nostaligisk när man håller på med foton:
skruttar...
 
vinkevink
 

viktnedgång

Publicerad 2013-02-03 06:07:00 i

Jag ställde mig på vågen nu på morgon... den visar totalt 5 kg minus, efter 3 veckor med lchf!

Från att ha en kropp som vägrar släppa ifrån sig minsta gram har jag nu lyckats med detta. Än så länge har det inte heller varit svårt...

Kommer "fira" 3 veckodagen med att åka till grannkommunen och bada samt hälsa på min gamla mormor...

känner mig ungefär så här förvånad.....

LCHF krabbelurer

Publicerad 2013-02-02 17:24:00 i

...pösplättar eller nått annat smarrigt namn.
i   Vi var på landet och provade makens födelsedagspresent, stekhällen... snäll hustru jag är va? I allafall skulle vi äta mellis där och maken tjatade om krabbelurer... vad gör man inte då, för som sagt jag är en snäll fruga? Jag skapade ett recept på dessa goda skapelser som även en lchfare kan äta!
 
Recept:
2 ägg
1/2 dl stevia
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl fet mjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Vaniljpulver efter smak (jag gillar mycket vaniljsmak)
Sen hade jag fiberhusk i till en bra konsistens.
 
kanel att doppa krabbelurerna.
 Vispa ägg och stevia, tillsätt resten och låt dra till det är en tjock smet, stek i rikligt med smör i plättlägg, stekpanna eller på stekhäll.Jag doppade mina i kanel men man kan säkert blanda kanelen med stevia.värt att testa helt klart! Hela familjen gav dem ett super betyg!
Hör gärna av er om ni testar!
 
Återkommer senare!

bitter

Publicerad 2013-02-01 07:35:49 i träning,

Just nu är jag inte glad för 5 öre... jag är snuvig och har ont i den förbannade halsen... igen... Blir allmänt irriterad, eftersom jag inte bör träna då.......... känner mig lurad på konfekten och allmänt förbannad.
Blir att vara hemma idag. Tänker dock snöra på mig de nya nikeskorna och ta med lilleman på en promenad åtminstonde... i lugnt tempo... kan 17 inte bara sitta still en hel dag...
 
Simon är oxå hemma... så får se vad dagen har att ge om han blir mer snuvig eller inte.
 
Emma är bitter.., svar ja..

Om

Min profilbild

Dp

Emma 29 (snart 30 :S) Hypotyreos drabbad lchfare nyligen träningsbiten mamma fru mamma till ett barn med speciella behov student torpälskare husvagnsfanatiker ja en vanlig jag...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela